Share software: W7 logon Screen Changer

salam semua…post kali ini saya akan berkongsi satu software yang agak menarik untuk mengubah penampilan windows 7 bagi siapa – siapa yang guna windows 7 lah…

windows 7 nie boleh di katakan menarik kerana graphic dia cantik-cantik belaka…org kata Windows 7 nie appearance like vista performance like XP…mmg betul…lancar jak windows nie…sblum saya menggunakan windows 7, saya guna windows vista dan saya terpaksa menambah RAM laptop saya hingga 3gb kerana sebelum ini laptop saya hanya mempunyai kapasiti 1gb dan agak lambat…

walaubagaimanapun, logon screennya agak ladies sikit..

windows-7-build-7057-login-screen

jadi untuk siapa-siapa yang nak mengubah penampilan logon screen windows 7 anda, klik icon download dibawah…

download-button

cara-cara menggunakannya:

  1. klik kanan software ini…
  2. pilih run as administrator. jika anda kiri software nie akan bagi amaran supaya klik run as administrator kat tetikus kanan….
  3. pilih gambar anda yang anda sukai dalam fail anda…
  4. DONE

contoh logon screen yang diubah…

DSC00004 (2)

semoga berjaya

8 comments:

This is Mine said...

ok ke??
kalau dr XP nk guna W7 ok ke?

Faith said...

ok...format je....tp software nie tak boleh guna OS lain yea..W7 jak..

farenova said...

mcm ne nak cari software w7 ni..mesti mahal kan

Faith said...

Farenova > software nie tak di beli..kkdg bila join forum, mereka ada share software...

♥♥akukahmilikmu♥♥ said...

Faith..susah nk nk format dari vista ke w7?skang ram sara 1 gb..1 gb ok ker utk w7?

Faith said...

ok..teda masalah AKUMILIKMU...takda susah sgt nak format...mcm besa jak..driver dr vista pun leh guna...klu dah ada driver w7 install lah driver tue...

PeJuAnG HiDup said...

kalau pc mmng da window vista, x perlu format. jz upgrade jak dari cd w7 tu. klu korng format, rugila software yg korng install dlm pc korng tu.

aku pun da w7 ni. tp, bkn format. aku jz upgrade jak.

Faith said...

upgrade tak best sgt...nanti ada abg trojan n skutunya menyelit..... hehehe...lgpun beza sgt dr kosong ke win7 dan vista upgrade ke 7...byk guna space nnt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...