bla org baru mengubah yang lama…..

berjumpa lagi dalam blog yang tak seberapa nie….post kali nie ingin berbicara tentang entertainment…bknnya arif tp nak komen ckit…

memang best dengar lagu madu tiga dari ahamd dhani nie…biarpun lirik asal tak diubah tapi iramanya memang best di gubah semula oleh ahmad dhani…eh.dah tukar nama..muhammad dhani…

walaubagaimanapun, karya-karya P.ramlee sungguh merdu dan best2 belaka sehinggakan artis dr negara seberang sendiri ingin menyanyikannya semula….

ternyata karya p.ramlee tidak luput dek zaman dan sentiasa diingati dan secara jujurnya apabila melihat kembali filem dibintanginya tak kering gusi dan tak bosan apabila kerap melihatnya…..

tapi, segelintir rakyat ngara kita sendiri marah apabila lagu-lagu lama digubah semula oleh artis kita sendiri…..kononya tak menghormati atau kekeringan idea….ada juga artis yang meminta khidmat komposer negara seberang….

Renung-renungkan dan fikir-fikirkan…….

18 comments:

fndrocka said...

mmg akan ada orang yang marah...buat apa pun dia nak marah..tugasnya nak bangkang je.huuu

Faith said...

susahlah nak bangkang je...tak maju kita semua...hehe..tp sy stuju jika bangkang tue untuk membina...tak stuju jika meruntuhkan seseorng...

M_Lex said...

haha.
seni tu universal.
seni ade yang baik.
ade yang x.
tp p.ra,lee is the best.

Faith said...

ya,,,stuju dgn M_Lex..karya p ramlee mmg takkan hilang ditelan zaman...

Arief Arf said...

ahmad dhani buat balik lagu tu menarik jugak!
tapi biasalah kan, mesti ade jugak orang tak puas hati..
standard lah..

Faith said...

bukan lagu jak menarik...video klip dia pun apa kurangnya.....

iniCIK yASmin said...

klik2 ur nuff..

Faith said...

tengkiu cik yasmin...nnt faith kunjung bls

paraxixth said...

blog ini terlalu lunastik la. ape kes lagu lame dengan lagu baru?

Faith said...

faith ingin meluahkan pendapat faith tntg lagu lama yg digubah semula oleh artis sekarang...

ada org yg tak puas hati...dan ada yg suka perubahan lagu2 lama ini...

tp tak kisahlah...sebab jika teda yang bangkang tak meriah industri muzik kita...

post nie pun faith nak tgk komen2 blogger lain tntg hal nie

unwanted said...

kadang tu aku dengar lagu yang diubah ni ada yang best, ada yang makin tak best lak..:)

Faith said...

blum pnah lagi lagu yg kena ubah nie jadi tak best faith dengar...taktaulah..sepa ada lagu yg tak best tue..kongsi2 lah title lagu tue disini...faith nak dgr....hehehe..

cik EPAL said...

suka tengok cerita cerita melayu/..

klik iklan newzealand and mister potato ;)

Faith said...

tengkiu cik epal

RuGGers |8| said...

aku suke remix..suit me better though..ha3

Putra Al-Maliki said...

lagu2 p. ramlee yang lama tetap yang best walau ia dinyanyikan semula oleh artis laen.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

Capo Grande said...

biasanya cover version akan dibuat ikut trend muzik semasa dan genre penyayi itu sendiri...

apapun, kalau lagu asal mmg sedap...peminatnya akan ada high expectation utk lagu2 cover version...bg aku, biasanya tidak menghampakan....

♥akukahmilikmu®♥ said...

tk minat ahmad dhani..haha..faith..napa sara tk der dlm senarai kengkawan faith?arghh..merajuk ar cmnie..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...