First Class Minded or Kepala hotak kelas pertama??


Apakah yang di maksudkan dengan First class minded?
(p/s: Sendiri mau ingat)

Kat sekolah, inilah yang selalu diterapkan...nak mencapai cita2 yang di inginkan kenalah berfikiran kelas pertama terutamanya bagi yang nak memimpin...Tidak Begitu?

back to the basic, time kat skolah kita di ajar berbahas ala parlimen gitu..semuanya berbahas dengan sopan, menghormati pandangan orang lain dan membahas pendapat yang kurang tepat dengan fakta yang lebih tepat....di situlah pembangkangnya dan di situ lah kerajaannya...teratur dan sopan.... Penampilan dan perwatakan di situlah dilihat dan menjadi contoh....dan situlah anda mempunyai kuasa untuk orang ramai melihat anda dan tertarik ngan fakta atau bahas anda....
Penampilan dan perwatakan anda ketika menjadi pembahas itulah mewakili perwatakan dan penampilan sekolah anda....

Dan Bila Masanya memperjuangkan nasib sesebuah organisasi yang lebih besar??


Hayatilah Cogan Kata Saya:

Memimpin rakyat untuk rakyat, bukan memipin rakyat untuk AKU sendiri...









6 comments:

~SyaFiQQaH~ said...

thumbs up to this post...
kdgkala tingkalaku politicians sgt memeningkan kepala otak aku~

Faith said...

mereka tidak sedar bahawa tingkah laku mereka diperhatikan rakyat...dan sudah tentu satu dunia...takkah memalukan nama negara kita...?

FdausAmad said...

Gua nak jemput lu dtg kenduri kat blog gua.
Follow terus pun xpa.Ikut baca doa.

Blog gua tu dah tak seimbang.Ramai budak berat belah punk.

Gua dah 6 hari merantau jemput kenduri ni.

adol said...

huhuhu, aku rasa aku setuju dengan ko... kadg2 perwatakan pemimpin x mcm pemimpin, mcm budak2 ada la. mcm x resional je cara diorg berfikir.. huhuu

Anonymous said...

mcm ja kmu semua pintar!!!!! beyocth!!

Faith said...

bukan nak kata pintar...tp nak menyampaikan rasa tidak puas hati nie...

sy pun ada hak juga sebagai rkyt malaysia...

dewan tue jadi tmpt perbincangan masalah rakyat, tetapi dah di tukar jadi medan perang mulut dan peribadi masing2...

patut ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...